SONNY GEVAERT OOK BIJ OESTE RACING!
SONNY GEVAERT OOK BIJ OESTE RACING!

SONNY GEVAERT OOK BIJ OESTE RACING!

Na Calvin de Groot, Mathias Ronzani en Tristan Földesi is het Sonny Gevaert die het peloton van de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux vervoegt in de gelederen van Oeste Racing, wat betekent dat de formatie van Jo Lambrecht over vier troeven zal beschikken!

Net als vele anderen maakte Sonny Gevaert kennis met de Fiesta Cup tijdens de Oeste Kart-testdag op het Circuit Jules Tacheny in Mettet, en in het gezelschap van zijn moeders manager Jorka Decroubele ontstond het idee om mee te doen aan de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux 2024 zag snel het levenslicht! 

“Als verjaardagscadeau mocht ik een C1 Racing Cup testen”, zegt de jonge Sonny, 17 jaar oud. Vervolgens nodigde Jo Lambrecht ons uit voor een extra testsessie, met als doel om in 2024 deel te nemen aan het C1-seizoen. Jo Lambrecht sprak vervolgens met ons over deze Fiesta Cup Testdag en ik was meteen enthousiast om eraan deel te nemen. Vooral omdat de prestaties van Calvin de Groot in de Fiesta Cup lieten zien dat het mogelijk is om zonder veel ervaring in de kopgroep te staan. Dat gezegd hebbende, moet ik alles leren, te beginnen met het benutten van het potentieel van zo’n Fiesta in zijn Cup-versie. We gaan eerst goed testen, zodat ik niet in het ongewisse kom als het tijd is om mijn allereerste start te maken op Circuit Zandvoort.”

Sinds hij klein was, toonde Sonny interesse in racen, en in het bijzonder in karten. Tijdens een vakantie nam hij voor het eerst plaats achter het stuur van een minikart, en toen zijn ouders merkten dat hij het erg leuk vond, kreeg hij voor zijn tiende verjaardag een kaart geldig voor 10 ritten op de FIK Worldkart in Kortrijk . Vervolgens kon hij meedoen aan een 9PK-race in Venray en meteen winnen. Een ander verjaardagscadeau was een GK4-race in Mariembourg, en ondanks een gebrek aan training werd hij uitgeroepen tot hoop van de dag.

“De Covid trok een grens onder een mogelijk vervolg, en pas in 2022 kon hij een volledig seizoen deelnemen aan de Formule Karting , waarbij hij verschillende podia behaalde en een vijfde plaats in het eindklassement , vervolgt zijn moeder Jorka. Het was toen dat Jo Lambrecht verscheen en het 2-takt kartavontuur begon. In 2023 nam Sonny deel aan een nieuw seizoen in Formula Karting 90K. Niet per se gemakkelijk, maar hij vestigde zich als de beste Junior. In het Europese Formule Karting Kampioenschap eindigde hij als tiende overall en vierde junior. Dan was er Mettet en deze testdag…”

Voor Jo Lambrecht worden de komende weken zeer intens. Van één auto voor Calvin de Groot in 2023 groeit de structuur van Aalter naar vier Fiesta’s, wat een totaal andere aanpak vereist.

“Dat wij onze vleugels kunnen uitslaan, hebben we aan Calvin te danken ”, lacht de baas van Oeste Racing. Met Calvin als voorbeeld wilden meerdere van zijn teamgenoten in de C1 doorstromen naar sprintraces, en ze besloten stelselmatig om dat binnen hetzelfde team te doen: Oeste Racing! Dit dwingt ons om de opleiding te versterken, met een eigen structuur voor elke auto en chauffeur. Zo onderhouden Calvin en zijn vader Mark hun eigen team, maar qua transport en logistiek gebeurt alles onder de vlag van Oeste Racing, met mijzelf als opzichter van de troepen!”

Oeste Kart gaat zelfs nog verder, want de vier wagens zullen in Knesselare de kleuren van Ford Vermeire verdedigen, wat betekent dat we een nieuwe klant mogen verwelkomen in de Ford Dealer Team Cup!

“We volgen de Ford Fiesta Sprint Cup al een tijdje met enige interesse, vooral de strijd in de Ford Dealer Team Cup ”, aldus Johnny Vermeire. Omdat Oeste Racing een goede buur is, hebben we vaak gesproken over hun activiteiten in de Fiesta Cup, en nu ze het team hebben uitgebreid, is de tijd aangebroken om Ford Vermeire te koppelen aan Oeste Racing en zijn vier Fiesta’s. We kijken er ook naar uit om tegen onze Ford-collega’s te strijden in deze Ford Dealer Team Cup!”