Oeste Racing
Over ons

Over ons

Jo Lambrecht is een man van vele oorlogen. Na een debuut in karting en een switch (met Opel, vader Lambrecht runde vele jaren een Opel-garage) naar de Belgische rally’s, zagen we hem een hele tijd op circuit meedraaien in de Belgische toerklasse en de 24 Uren van Spa. Vooral de Vectra en later Astra, klaargemaakt door Marc ‘Ceco’  Ceulemans, lieten hem toe vooraan een flinke deun mee te blazen.

Het was overigens binnen dezelfde structuur dat een zekere Bert Redant zijn allereerste race beleefde. Al die tijd liet de karting Jo niet los en dat leidde ertoe dat hij tijdens de koude wintermaanden zijn stek vond aan de Portugese westkust – ‘oeste’ is het Portugese woord voor west – en er startte met outdoor wintertrainingen. Het vervolg was het vanuit de thuisbasis in Aalter tunen van karts, het verlenen van service en dra volgde de import van het Italiaanse Haase. 

“Via Haase-karts en als verdeelpunt voor IAME en Rotax staan wij zeer dicht bij de bron en al te vaak kregen wij van jonge rijders de vraag wat zij konden doen nadat hun kartverhaal ten einde liep en er, jawel, ook over haalbare budgetten werd gesproken, “ doet Oeste Kart en Oeste Racing-bezieler Jo Lambrecht zijn verhaal. “Zo zijn wij zowel in België, Nederland als Portugal gestart met de C1 Cup. Het liet jongens en meisjes toe de overstap te maken naar de autosport – vandaar Oeste Racing –  de stiel te leren en te proeven van de eerste successen! Oeste Racing eindigde steeds in de top 5, wij wonnen de 24 Uur van Portimao, de 6 uursrace op Circuit Zandvoort en logischerwijze werd er gedacht aan een volgende etappe. Sommigen opteerden voor de VW Fun Cup en met Calvin de Groot kwam de Ford Fiesta Sprint Cup ter sprake…”